Recepty

Recepty > játra > domácí játrovka

Domácí játrovka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné ingredience:

Na přípravu domácí játrovky budeme potřebovat - 1 kg drůbežích jater, 1 kg masa, 1 cibule, 50 g soli, mletý pepř, 1 kg ovaru

Postup přípravy:

Všechny suroviny pomeleme, (pokud chceme mít játrovku jemnou, vše meleme alespoň 3 krát), osolíme, trochu opepříme mletým pepřem, důkladně promícháme a plníme do 3/4 sklenic. Zavařujeme 2 1/2 - 3 hodiny při teplotě 100 °C.

Recepty na další jídla:
Hamburská omáčka chutná podávaná s houskovým knedlíkem.
Játra na víně chutnají.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Játrová omáčka z vepřových jater, jíšky a koření.
Játrová omáčka z kuřecích jater kterou povaříme 20-30 minut.
Kuře na paprice s noky promícháme na rozpáleném sádle s trochou smetany.
Husa se zelím bude mít křupavou kůrčičku.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Hovězí guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Domácí klobásy pečeme dočervena..
Domácí majonéza z celých vajec

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je již hračka připravit pokrm domácí játrovka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.