Recepty

Recepty > ostatní > domácí králík na paprice

Domácí králík na paprice

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

1 kg králičího masa, 100 g sádla nebo oleje, 100 g cibule, 20 g mleté papriky, smetana, vývar, 30 g hladké mouky, sůl

Postup přípravy:

Na rozpáleném sádle nebo oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, poté přidáme mletou papriku, podlijeme vývarem a necháme přejít varem. Do takto připraveného základu vložíme opláchnuté a na větší kousky nakrájené králičí maso, osolíme a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme z omáčky, kterou zahustíme světlou jíškou připravenou z mouky a necháme důkladně povařit. Povařenou přecedíme přes síto na udušené maso a zjemníme smetanou.

Další recepty:
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Šumavská bramboračka s odděleně vařenými brambory.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Zapečený květák se smetanou podáváme s brambory.
Recept na cibulové čatní které nalijeme do sklenic.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Pečené tousty s kuřecím masem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo domácí králík na paprice.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.