Recepty > omáčky > domácí majonéza
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 vaječné žloutky nebo jedno celé vejce (vejce by mělo mít pokojovou teplotu, nepoužívejte jej z lednice, hrozí pak zdrcnutí), 150 ml slunečnicového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, šťáva z poloviny citronu (nebo lžička octa), sůl, pepř
Jak připravit tento recept:
Do vysoké užší nádoby nalijeme olej, přidáme vejce (nebo dva žloutky), trochu nejlépe pikantnější hořčice, špetku soli a pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme až na dno nádoby a poté ho velmi pomalu zvedáme. Obvykle by mělo stačit pár vteřin a kvalitní majonézu máme hotovou.
Další recepty:
Majonéza z originálních ingrediencí.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Nivová omáčka s těstovinami.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Dvoubarevná bábovka bez vajec pečená při 175 °C.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Kuře na estragonu ke kterému přilijeme vývar ze slepičího bujónu.
Majonéza bez vajec dochucená podle chuti.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Majonéza z mléka ochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Kuře na smetaně s kynutým knedlíkem nebo rýží.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Bylinková majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje domácí majonéza a recept na přípravu.