Recepty > omáčky > domácí majonéza z celých vajec
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
jedno celé vejce (mělo by mít pokojovou teplotu), 150 ml oleje, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, šťáva z poloviny citronu (případně můžeme nahradit octem)
Jak připravit tento recept:
Do vysoké užší nádoby nalijeme olej, přidáme vejce, trochu plnotučné hořčice, špetku soli a mletého pepře a zakápneme citronem. Tyčový mixér ponoříme na dno nádoby, zapneme na nejnižší supeň rychlosti a poté ho velmi pomalu zvedáme. Stačí několik vteřin a kvalitní domácí majonéza je hotova.
Další recepty:
Rychlá smetanová omáčka se šunkou která je slaná.
Majonéza bez vajec dochucená podle chuti.
Domácí tatarka jako příloha k jídlům.
Domácí tvaroh zatížíme v cedníku závažím.
Rychlá rajská omáčka s masovými kuličkami jako přílohou.
Majonéza z originálních ingrediencí.
Domácí klobásy pečeme dočervena.
Kuřecí salát s majonézou necháme vychladnout a podáváme s pečivem.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rychlá bramborová polévka s česnekem do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Kuře na estragonu ke kterému přilijeme vývar ze slepičího bujónu.
Majonéza z mléka ochucená solí, octem, pepřem a hořčicí.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Domácí majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravuje domácí majonéza z celých vajec a recept na přípravu.