Recepty > polévky > domácí nudle jako zavářka
Suroviny potřebné pro přípravu:
120g hrubé mouky, 1 vejce, voda
Recept na přípravu:
Do mouky prosáté na vál vytvořte důlek, vyklepněte do něj vejce a nožem vmíchejte do něj od středu mouku. Pak přidejte lžíci vody a vypracujte tuhé těsto. Rozválejte je na velmi tenký plát, nechejte jej proschnout 10 minut, pak obraťte a opět nechejte proschnout. Asi za 10 minut plát nakrájejte na pruhy široké asi tři centimetry, složte je na sebe (asi v pěti vrstvách) a ostrým tenkým nožem nakrájejte na jemné nudle. Rozložte je na vál nebo na velké prkénko v nízké vrstvě a nechejte zaschnout. Po chvilce polovinu nudlí uvařte, druhou polovinu nechejte dobře usušit a použijte podruhé.
Další recepty:
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Telecí polévka z vývaru.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Polévka z mletého hovězího masa s kapáním.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle jako zavářka své chuťové kouzlo.