Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > domácí Sacherův dort

Domácí Sacherův dort recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 vajec (žloutky + sníh), 150g čokolády (hořká nebo na vaření), 1 lžíce vody, 150g změklého másla, 150g cukru, 150g hladké mouky
pikantní marmeláda, 1 šlehačka, čokoládová poleva
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Recept na přípravu:

Dáme si změknout čokoládu - do hrnce dáme vařit vodu, na hrnec položíme talíř s čokoládou a necháme změknout.
Zapneme si troubu na 180°C.
Zchladlou změklou čokoládu utřeme s máslem, žloutky a cukrem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh a pak pomalu, opatrně (aby nám nespadl sníh) zamícháme mouku.
Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme v předehřáté troubě.
Vychadlý korpus rozřízneme, dobře namažeme marmeládou, přiklopíme, celý tence potáhneme marmeládou (jen "zalepíme" díry) a polijeme čokoládovou polevou. Dáme ztuhnout a pak ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Další recepty:
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Banánový dort dozdobíme dle vlastní fantazie.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Recept na karamelový dort

Recepty
Motto

Recept na domácí Sacherův dort vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.