Recepty > omáčky > domácí segedín
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
400 g vepřového plecka nebo bůčku, 2 cibule, sladká paprika, pepř, sůl, 300 g kyselého zelí (neproplachovat), 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 lžíce mouky, smetana, 3 bobkové listy, nové koření, zeleninový vývar
Postup přípravy:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, posolíme, posypeme nakrájenou cibulí, paprikou, opepříme, osolíme a vše promícháme, aby se maso obalilo paprikou. Přidáme kysané zelí i se šťávou a promícháme se směsí. Přidáme vývar a bobkový list, přiklopíme a dáme do trouby předem vyhřáté na teplotu na 200 °C, kde necháme zapéct asi 1520 minut, pak snížíme teplotu na 150 °C a za občasného promíchání pečeme 2 hodiny. Nakonec připravíme smetanu přidáme trochu vypečené šťávy nebo vývaru a zamícháme a vlijeme na upečené maso, promícháme a necháme chvíli provařit.
Domácí segedín podáváme s houskovým knedlíkem.
Další recepty:
hovězí guláš, boloňské špagety, rajská omáčka, cuketová omáčka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, smetanová koprová omáčka, cuketová polévka se sýrem, černý guláš, gulášová polévka, koprová omáčka, brokolice v sýrové omáčce, svíčková omáčka na smetaně
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.