Recepty > moučníky a dezerty > domácí smetanová zmrzlina
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml smetany ke šlehání, 2 vajíčka, 80 g třtinového cukru, 1 vanilkový cukr, lžíci vody
Recept na přípravu:
Z bílků vyšleháme sníh a postupně do něj zašleháme polovinu cukru. Ze smetany ke šlehání vyšleháme šlehačku. Žloutky smícháme s vanilkovým cukrem a zbylou polovinou cukru a zamícháme do nich ještě lžíci teplé vody. V míse vše pomalu smícháme a zakryté potravinovou fólií dáme do mrazáku.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí tatarka z majonézy.
Ovocný koláč upečeme.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Domácí majonéza z celých vajec
Domácí smetanová zmrzlina vykouzlí v ústech lahodnou chuť.