Recepty

Recepty > polévky > domácí vývar z hovězích kostí

Domácí vývar z hovězích kostí

Suroviny potřebné pro přípravu:

300-500 g hovězích kostí, 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, 2 kuličky pepře, kulička nového koření, sůl

Recept na přípravu:

Kosti opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme stejně jako vývar z masa. Ani vývar z kostí nemá být příliš mastný, proto při použití morkových kostí syrový morek raději vyjmeme. Z vepřových a telecích kostí uvaříme vývar k přípravě zahuštěných polévek a omáček a k podlévání masa při pečení a dušení.

Další recepty:
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Uzená polévka s rýží

Recepty
Motto

Domácí vývar z hovězích kostí přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.