Recepty > polévky > domácí zabijačková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g vepřového ramínka nebo 1 vepřové koleno, 1 velká cibule, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 10 kuliček pepře, 150 g krup, 30 g sádla, 2 jelítka, 3 stroužky česneku, majoránka, mletý zázvor, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit maso a očištěnou zeleninu (vše vcelku). Pak přidáme kuličky pepře a vaříme asi 2 hodiny. Vyjmeme maso a vývar slijeme do jiného hrnce. Mezitím do kastrůlku dáme sádlo a propláchnuté kroupy. Osolíme a zalijeme vodou asi 3 cm nad obsah. Zakryté vaříme doměkka, asi 40 minut. Do scezeného vývaru přidáme kroupy, vymačkané jelítka ze střívek a povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, sůl a koření. Podáváme s nakrájeným vařeným vepřovým ramínkem, s křenem, hořčicí a křupavým rozpečeným chlebem.
Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Zabijačková polévka
Domácí zabijačková polévka má své chuťové kouzlo.