Recepty > moučníky a dezerty > domácí zmrzlina z tvarohu a šlehačky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Budeme potřebovat: 1 tučný tvaroh, 1 zakysanou smetanu, 1 vanilku, 3 lžíce moučkového cukru
Recept na přípravu:
K přípravě nebudeme potřebovat strojek na zmrzlinu, ale bude se nám hodit šlehač.
Vše smícháme, prošleháme šlehačem a dáme zmrazit. Pokud nepoužíváme formičky a chceme mít zmrzlinu pěkně nadýchanou, vždy po 20 minutách znovu prošleháme. Během několika hodin je zmrzlina hotová.
Další recepty:
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Domácí zmrzlina bez přístroje polít čokoládovou polevou.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Domácí smetanová zmrzlina zmražená v mrazáku.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Domácí zmrzlina z kysané smetany a ovoce.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ovocný koláč upečeme.
Domácí meruňková zmrzlina
Domácí zmrzlina z tvarohu a šlehačky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.