Recepty > moučníky a dezerty > dort Sacher
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
150 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku, 30 g kakaa, 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 4 žloutky, 150 g čokolády na vaření, meruňková marmeláda, čokoládová poleva, ořechy nebo strouhanka
Recept na přípravu:
Smícháme mouku, prášek a kakao. Dále našleháme měkké máslo s moučkovým cukrem a přidáme také vanikový cukr a 2 vejce + 4 žloutky. Nakonec přidáme ještě rozpuštěnou čokoládu. Ze směsi ušleháme sníh a opatrně přidáme do sypké směsi. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou nebo ořechy vysypané formy. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170 °C, ve které pečeme asi 45 minut. Necháme vychladnout a dort vyklopíme dnem vzhůru. Korpus rozdělíme nožem na dvě poloviny a potřeme meruňkovou marmeládou. Spojíme dohromady a polijeme polevou. Dort Sacher nakonec necháme v ledničce ztuhnout.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, koláč s tvarohem, křehký jablkovec, jablka v županu, jablkový dezert, česnečka, tvarohová žemlovka, žemlovka, sypaný koláč s jablky, jablečný závin, tvarohové šátečky, jablečné řezy s polevou, jablkový salám
Dobrou chuť vám přeje recept na dort Sacher.