Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > dort sacher s jablky

Dort sacher s jablky

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na těsto:
6 vajec
130 g cukru moučka
140 g másla
160 g hladké mouky
150 g čokolády na vaření
160 g meruňkové marmelády
solamyl

Na polevu:
100 g kvalitní hořké 70 % čokolády
1/2 hrnku cukru moučka
1/4 hrnku vody¨
1 lžíce másla

Recept na přípravu:

Připravíme si těsto. Nastrouháme si nahrubo jedno větší jablko. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a necháme pomalu chladnout. Žloutky z 6 vajec smícháme s cukrem a ušleháme do pěny. Bílky malinko osolíme a ušleháme v pevný a tuhý sníh. Do čokoládové hmoty poté vmícháme mouku, nastrouhané jablko, žloutky s cukrem a sníh. Těsto pak dáme péci do předehřáté trouby na dobu 40-45 minut na 180 °C, vypneme a pak necháme ještě 15 minut moučník dojít v troubě.

Po vychladnutí dort uprostřed prořízneme a pomažeme meruňkovou marmeládou. Poté si připravíme polevu. Vodu smícháme s cukrem a přivedeme do varu, přidáme posekanou čokoládu, máslo, lžici solamylu, poté snížíme teplotu a vaříme 5 minut. Mícháme stále do hladka, aby se nám neudělaly hrudky.Pak dort poléváme čokoládovou polevou. Dort necháme ztuhnout v lednici a můžeme servírovat. Podle chuti dort zdobíme šlehačkou.

Další recepty:
Banánový dort s karamelem ze salka.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Banánový dort dozdobíme dle vlastní fantazie.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Recept na dort Sacher

Recepty
Motto

Dort sacher s jablky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.