Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > dort ze zakysané smetany

Dort ze zakysané smetany

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 šlehačka, 2 zakysané smetany, 3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr + 1,5 balíčku piškotů
Nebo: 4 zakysané smetany, 5 lžic cukru + 2 balíčky piškotů
meruňkový kompot

Recept na přípravu:

Ušlehanou šlehačku, cukr a zakysané smetany smícháme (nebo zakysané smetany smícháme s cukrem) a vmícháme celé piškoty - nevykládáme formu ani piškoty nedrtíme. Polovinu hmoty dáme do dortové formy (vyložíme potravinovou folií), poklademe meruňkami, dáme druhou polovinu hmoty a necháme 24 hodin v lednici.

Další recepty:
Kakaová buchta pečená na plechu.
Banánový dort s karamelem ze salka.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Dort sacher s jablky zdobíme šlehačkou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Tvarohové řezy se zakysanou smetanou ůžeme ozdobit čokoládou.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Borůvkový dort s jogurtem

Recepty
Motto

Dort ze zakysané smetany vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.