Recepty > moučníky a dezerty > dortový korpus
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
počet vajec určíme podle požadované velikosti dortu, na každé vejce použijeme 40 g cukru krupice, 1 lžíci oleje, 40 g hladké mouky
Recept na přípravu:
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Po jednom zašleháme vaječné žloutky, pak po lžících olej a nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do formy s vymazaným a vysypaným dnem. Upečeme v troubě vyhřáté na střední teplotu, délka pečení závisí na velikosti a tvaru korpusu. Pokud chceme korpus hnědý, 20-30 g mouky nahradíme prosátým kakaovým práškem a do vaječné pěny vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Při přípravě ořechového korpusu nahradíme polovinu mouky mletými ořechy.
Další recepty:
Borůvkový koláč s tvarohem upečeme do zlatova.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Borůvkový trhanec podáváme s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.
Muffiny s nutelou a nastrouhanou čokoládou.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce a vanilkový cukr.
Banánový dort dozdobíme dle vlastní fantazie.
Čokoládové muffiny posypeme nasekanými kousky čokolády.
Muffiny s jablky můžeme pocukrovat.
Tvarohové knedlíky s broskvemi - tvaroh rozmícháme s vejcem...
Borůvkový koláč se zakysanou smetanou posypeme druhou polovinou borůvek.
Ananasový dort
Toto lahodné jídlo přináší recept dortový korpus.