Recepty

Recepty > polévky > dračí dech

Dračí dech recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g masa z uvařených krabů, sůl, chilli koření, 2 bílky, 1 litr masového nebo drůbežího vývaru, 2 rajčata, 2 m,alé pórky, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce červeného vína, 1/4 lžičky Glutasolu, 1 lžička oleje, 2 stroužky česneku

Recept na přípravu:

Maso z krabů osolíme, přidáme chilli koření, 2 rozšlehané bílky a zalijeme vroucím výbarem. Necháme na ohni vzkypětpřidáme nadrobno pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájené pórky. Přimícháme Solamyl rozmočený v červeném víně a uvaříme. Dochutíme Glutasolem a olejem, ve kterém jsme nechali rozležet rozetřený česnek.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Italská zeleninová polévka minestrone kterou podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou podle potřeby dosolíme a opepříme.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Recept na dračí tlamy

Recepty
Motto

Dračí dech přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.