Recepty

Recepty > drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám

Drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám

Jak vyplývá z výslledků průzkumu, aby ušetřili, přestávají lidé v České republice chodit na jídlo do restaurací a fastfoodů a stále více dávají přednost vaření doma, které představuje nejlevnější způsob stravování. Polovina českých zaměstnanců si také nosí oběd do zaměstnání.

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Výhodu také představuje, že lidé při vaření doma mohou sami ovlivnit nejen množství, druh a kvalitu zakoupených surovin, ale i to, jaké jídlo si uvaří. Češi takto reagují na vyšší ceny potravin, které odstartovala loni v listopadu ČNB intervencemi na oslabení koruny.

Při napjatých rodinných rozpočtech tak podle průzkumu je vaření doma cesta k výrazné úspoře a zanedbatelné není ani zdravotní hledisko. Roste totiž počet lidí, kteří začali častěji vařit i proto, že prostě chtějí vědět, z jakých surovin bylo jejich jídlo připraveno.

Výhodu pak v tomto kontextu představuje, že většina Češek, avšak také Čechů umí vařit. Znalost vaření má v Česku dlouhodobou tradici. Uvařit velkou nabídku jídel umí v České republice 73 procent žen a 16 procent mužů.

V polovině českých domácností se vaří prakticky každý den. Několikrát měsíčně či méně se vaří pouze v osmi procentech českých domácností.

Recepty pro inspiraci:

Tříbarevný jablečný koláč přijde vhod na snídani či k zakousnutí.

Šťavnatý koláč s tvarohem je klasika pro pohoštění návštěvy.

Jablkový dezert láká svou chutí šťavnatých jablek.

Polévka česnečka zahřeje i zasytí.

Žemlovka s kakaem.

Recepty
Potraviny

Drahé potraviny zahánějí Čechy k plotnám. V polovině z českých domácností se vaří prakticky každý den.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.