Recepty > polévky > drožďová polévka s pórkem a nočky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce čerstvého droždí, 1 lžíce sádla, 4 hrnky vody, 1 pórek, sůl, pažitka, 1 lžička polévkového koření Vegeta
Recept na přípravu:
Na rozehřáté sádlo rozdrobíme droždí a osmahneme ho do růžova. Vyklepneme na ně vejce a rychle smícháme, až se utvoří malé nočky. Zalijeme je horkou vodou. Když se polévka vaří, přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme ještě asi 5 minut. Polévku dochutíme polévkovým kořením a osolíme. Nakonec přidáme drobně pokrájenou pažitku.
Další recepty:
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami dochutíme ji solí.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Drožďová polévka s pórkem
Ochutnejte recept drožďová polévka s pórkem a nočky.