Recepty

Recepty > polévky > drožďová polévka se zeleninou

Drožďová polévka se zeleninou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na cca 4 l polévky: olej, 3 kostky droždí (po 42 g), středně velká cibule, mrkev, celer, petržel, kapusta (není nutná), dětská krupička, vejce, mléko, sůl

Recept na přípravu:

Nakrájím nadrobno cibuli a nechám zesklovatět na rozpuštěném oleji. Na to rozdrolim droždí a stále míchám, aby se mi droždí nepřichytilo ke dnu, dokud se nerozpustí do hladka. Na to nasypu pokrájenou zeleninu na kolečka a kostky (celer, petržel, mrkev), zaliji trochou vody a nechám cca 5-10 minut dusit, potom přidám nadrobno nakrájenou kapustu, doleji studenou vodou (množství dle potřeby), osolím a nechám vařit, dokud zelenina nezměkne.

V hrníčku si připravím kapání (oddělím žloutek od bílku, žloutek smíchám s mlékem, dětskou krupičkou a špetkou soli, aby kapání bylo tekuté), které do vařící polévky pomalu naleji přes vidličku. Poté povařím dalších 10-15 min. Nakonec možno ozdobit petrželkou.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Drožďová polévka s knedlíčky vařte asi 6 minut.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Šťovíková polévka s vejci.
Saská soljanka se smetanou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Drožďová polévka recept

Recepty
Motto

Drožďová polévka se zeleninou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.