Recepty > polévky > drožďová polévka se zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na cca 4 l polévky: olej, 3 kostky droždí (po 42 g), středně velká cibule, mrkev, celer, petržel, kapusta (není nutná), dětská krupička, vejce, mléko, sůl
Recept na přípravu:
Nakrájím nadrobno cibuli a nechám zesklovatět na rozpuštěném oleji. Na to rozdrolim droždí a stále míchám, aby se mi droždí nepřichytilo ke dnu, dokud se nerozpustí do hladka. Na to nasypu pokrájenou zeleninu na kolečka a kostky (celer, petržel, mrkev), zaliji trochou vody a nechám cca 5-10 minut dusit, potom přidám nadrobno nakrájenou kapustu, doleji studenou vodou (množství dle potřeby), osolím a nechám vařit, dokud zelenina nezměkne.
V hrníčku si připravím kapání (oddělím žloutek od bílku, žloutek smíchám s mlékem, dětskou krupičkou a špetkou soli, aby kapání bylo tekuté), které do vařící polévky pomalu naleji přes vidličku. Poté povařím dalších 10-15 min. Nakonec možno ozdobit petrželkou.
Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Drožďová polévka s knedlíčky vařte asi 6 minut.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Česnekový dip na brambory dochutíme mletým pepřem.
Šťovíková polévka s vejci.
Saská soljanka se smetanou.
Dětský boršč ozdobíme lžící kysané smetany.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Drožďová polévka pro děti se sekanou zelenou petrželkou.
Zelný salát se slaninou kterou opečeme dokřupava.
Drožďová polévka recept
Drožďová polévka se zeleninou přináší na české talíře svoji chuť.