Recepty

Recepty > polévky > drožďová polévka se zeleninou a kapáním

Drožďová polévka se zeleninou a kapáním

Suroviny potřebné pro přípravu:

kostka droždí, 250 g kořenové zeleniny, cibule, solčanka, olej, vejce, dětská krupička

Recept na přípravu:

V hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubo na struhadle. Nastrouhanou zeleninu přidáme na připravenou cibulku, chvíli restujeme, poté rozdrobíme droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Poté vlijeme 1,5 litru vody a přidáme cca 2 lžičky solčanky. Krátce povaříme, až je zelenina měkká. Do hrnečku si vyklepneme 1 celé vejce, přidáme cca 1/2 lžíce oleje a za stálého mícháme přidáváme dětskou krupičku, až se nám vytvoří hustší těstíčko. Přes struhadlo vidličkou vtlačujeme do vroucí polévky kapání. Necháme krátce povařit (1-2 minut). Při podávání můžeme polévku dochutit a dozdobit nakrájenými natěmi.

Další recepty:
Drožďová polévka se zeleninou kterou vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová česnečka s brambory.
Mrkvový krém se zázvorem osolíme a opepříme.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Drožďová polévka s kapáním

Recepty
Motto

Drožďová polévka se zeleninou a kapáním má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.