Recepty

Recepty > polévky > drožďová polévka se zeleninou a vločkami

Drožďová polévka se zeleninou a vločkami

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru vody, 80 g ovesných vloček, 100 g kořenové zeleniny, 1 malá cibulka, 40 g másla, 40 g droždí, vaječný žloutek, sůl, petrželka

Recept na přípravu:

Přebrané ovesné vločky uvaříme v osolené vodě do měkka. Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibulku, na nudličky nastrouhanou zeleninu, přidáme rozdrobené droždí a smažíme tak dlouho, až začne příjemně vonět. Všechno vrátíme do polévky a vaříme do změknutí zeleniny. Do hotové polévky vlijeme žloutek rozmíchaný v trošce studené vody a již nevaříme. Nakonec drožďovou polévku ochutíme solí a petrželkou.

Další recepty:
Francouzská bramboračka z brambor.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Bačovská polévka chutná s chlebem.
Mléčná rýže s omáčkou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Frankfurtská polévka s klobásou kterou pokrájíme na kolečka.
Brusinková omáčka k sýru dochutíme povidly.
Kuřecí kousky s nivou a brambory.
Špenátová polévka se žampiony z mražených špenátových listů.
Drožďová polévka s pórkem

Recepty
Motto

Drožďová polévka se zeleninou a vločkami má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.