Recepty

Recepty > polévky > drožďová polévka se zeleninou z čerstvého droždí

Drožďová polévka se zeleninou z čerstvého droždí

Suroviny potřebné pro přípravu:

čerstvé droždí, cibule, sádlo, mrkev, petržel, celer, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahneme. K osmahlé cibulce přidáme droždí a pražíme společně, až se na pánvi vytvoří škraloup. Mezitím si do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu a osmahlé droždí s cibulkou do ní vmícháme. Směs uvedeme do varu. Podle chuti přisolíme. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Vložíme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, dokud není zelenina zcela měkká.

Další recepty:
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Drožďová polévka se zeleninou z čerstvého droždí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.