Recepty > polévky > drožďová zavářka do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostička droždí, 1 menší cibule, lžíce oleje, 1 vejce, 4 lžíce mléka, strouhanky dle potřeby, 1 stroužek česneku, majoránka, muškátový květ, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí a osmahneme. Když se droždí rozpustí, vmícháme mléko, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, utřený česnek, koření, sůl a podle potřeby zahustíme strouhankou. Středně husté těstíčko protlačujeme cedníkem na halušky do vroucí polévky a krátce povaříme. Nebo tvarujeme kuličky nebo lžičkou vykrajujeme nočky.
Další recepty:
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Brokolice v sýrové omáčcemá charakteristickou sýrovou chuť.
Drožďová polévka s vločkami a vejcem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Jahodové čatní s mangem na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme 10-12 minut.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Zavářka do polévky s hráškem
Drožďová zavářka do polévky přináší na české talíře svoji vytříbenou chuť.