Recepty > polévky > drožďové knedlíčky polévkové
Suroviny potřebné pro přípravu:
50g droždí, 1 lžíce sádla, kousek cibule, petrželka, 80g strouhanky, 1 vejce, 2 lžíce mléka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte droždí a za stálého míchání je smažte, až se roztaví a potom utvoří malé hrudky. Sejměte je z plotýnky, po vychladnutí vmíchejte strouhanku, vejce rozsekanou petrželku, pepř, sůl a tolik mléka, aby vzniklo středně tuhé těsto. Nechejte je chvilku stát, popřípadě přidejte ještě trochu mléka nebo zahustěte strouhankou, vytvořte malé knedlíčky a zavařte je do polévky (nebo do vařící osolené vody, pokud má polévka zůstat čirá). Vařte podle velikosti knedlíčků 3-4 minuty.
Další recepty:
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Telecí polévka z vývaru.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Domácí nudle do polévky
Drožďové knedlíčky polévkové své chuťové kouzlo.