Recepty > polévky > drožďové knedlíčky z droždí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kostka droždí, 5 lžic polohrubé mouky, 50 g másla, 1 cibule, 2 lžíce strouhanky, 1 vejce, sůl, bylinky
Recept na přípravu:
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.Přisypeme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit - odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme mouku, strouhanku, vejce sůl, popř. bylinky a koření dle chuti. Tvarujeme malé knedlíčky či noky a zaváříme tak 5 minut.
Další recepty:
Játrová omáčka z kuřecích jater jsou dobrůtka.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vyplavou, když jsou uvařené.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Drožďové knedlíčky do polévky
Drožďové knedlíčky z droždí přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.