Recepty > polévky > drožďové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g másla, 50 g cibule, 40 g droždí, špetka tlučeného kmínu, na špičku nože mletého bílého pepře, špetka soli, 1/2 lžičky promnuté majoránky, strouhanka ze dvou rohlíků, 1 vejce, mléko
Recept na přípravu:
Oloupanou a na malinké kostičky pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme droždí a necháme je zhnědnout, přeložíme z pánve do misky, přidáme vejce, mléko, strouhanku a všechno koření, propracujeme a tvoříme malé knedlíčky, které vkládáme do vařící polévky. Vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Další recepty:
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Maso tří barev připravujeme na třech pánvích.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Drožďové knedlíčky do polévky zaváříme.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Polévkové knedlíčky
Drožďové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.