Recepty > polévky > drožďovka s kořenovou zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
20g droždí, 1 lžíce vepřového tuku, 1 cibule, 100g kořenové zeleniny, 1 kedluben, 1 lžíce ovesných vloček, sůl, mletý černý pepř, 1 kostka bujonu, petrželová nať
Recept na přípravu:
Droždí rozmíchejte v tuku, pomalu zahřejte, přidejte nakrájenou cibuli a zalijte vodou. Přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a kedluben, osolte, okořeňte a vařte do poloměkka. Přidejte bujon, ovesné vločky, promíchejte a uvařte doměkka. Před podáváním posypte nasekanou petrželovou natí.
Další recepty:
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s přílohou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Houbová svíčková s kousky hřibovitých hub.
Pikantní česnečka s chlebem.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Mléková polévka s nudlemi
Drožďovka s kořenovou zeleninou má své kouzlo.