Recepty > polévky > drožďovka z droždí
Suroviny potřebné pro přípravu:
40g droždí, 3 lžíce oleje, 20g hladké mouky, 40g mrkve, 40g celeru, 1,2 litru vody, Vegeta speciál, kousek cibule, 1 vejce, kmín, česnek, pepř, petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Na polovině množství oleje zpěňte drobně pokrájenou cibuli, přidejte rozdrobené droždí, osmažte je do růžova, zalijte teplou vodou a přiveďte k varu. Vmíchejte světlou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, kmín, sůl a povařte. Polévku okořeňte vegetou, rozetřeným česnekem a pepřem, před podáním vmíchejte nastrouhanou zeleninu a rozšlehané vejce, nechejte je v polévce srazit a posypte ji rozsekanou petrželkou.
Další recepty:
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Krkonošské kyselo s uvařenými brambory.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Houbová svíčková s kousky hřibovitých hub.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Pikantní česnečka s chlebem.
Jitrnicová polévka do které přidáme uvařené kroupy.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s přílohou.
Mléková polévka s nudlemi
Drožďovka z droždí má své kouzlo.