Recepty > polévky > dršťková po milánsku
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g vařených pokrájených drštěk, 50 g šunky, 20 g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, šalvěj, mletý pepř, 50 g strouhaného tvrdého sýra, masox, sůl
Recept na přípravu:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, osmažte na ní drobně pokrájenou cibuli a česnek, přidejte lísky šalvěje a pokrájenou petrželku a opět osmažte. Ke směsi přidejte pokrájené dršťky a rajčatový protlak, vše zalijte vývarem z masoxu a ještě povařte. Polévku opepřete, sejměte z plotýnky a před podáním vmíchejte pokrájenou šunku a strouhaný sýr.
Další recepty:
Rajská polévka z protlaku dochucená kořením.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Španělská česnečka se sýrem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné ochucená paprikou.
Běloruský boršč
Dršťková po milánsku má své kouzlo.