Recepty

Recepty > polévky > dršťková polévka s česnekem

Dršťková polévka s česnekem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g drštěk, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké papriky, vývar z 1 kostky masového bujónu, pepř, kmín, 5 stroužků česneku, sůl, majoránka

Recept na přípravu:

Očištěné dršťky několikrát dobře propláchneme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody a znovu uvedeme do varu a uvaříme doměkka. Vývar scedíme, dršťky propláchneme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobnou nasekanou cibulku, přidáme mouku a papriku, mírně osmahneme, zředíme prochladlým vývarem z drštěk a znovu povaříme. Ke konci vaření přidáme pepř, kmín, česnek utřený se solí a majoránku. Nakonec procedíme, přidáme dešťky, dochutíme a ještě zlehka povaříme.

Další recepty:
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Žampionový krém vaříme.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Tmavá zabijačková polévka ke které můžeme přikusovat chléb.
Zabijačková polévka

Recepty
Motto

Dršťková polévka s česnekem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.