Recepty > polévky > drštková polévka s hlívou a feferonkou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
600 g předvařených drštek, 150 g kořenové zeleniny, 1/2 řapíkatého celeru, 150 g hlívy ústřičné, 2 PL sádla, 2 lžičky hladké mouky, polovina lžičky sladké mleté papriky, pepř, sůl, 4 stroužky česneku, majoránka, 1-2 lžičky sekané petrželky, 1 sušená chilli paprička, zeleninový bujón
Recept na přípravu:
Předvařené drštky omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme doměkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, kterou zaprášíme sladkou paprikou a ještě opatrně osmahneme. Jíšku rozmícháme v malém množství prochladlého vývaru a vmícháme do polévky. Přidáme očištěnou pokrájenou hlívu ústřičnou a nastrouhanou kořenovou zeleninu + řapikatý celer nakrájený na kousky, zeleninový bujón, pepř a vaříme ještě 20 minut. Nakonec polévku okořeníme utřeným česnekem, chilli papričkou a přidáme petrželku.
Další recepty:
Jemná paštika z drůbežích jater kterou podáváme na pečivu s trochou másla.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Jarní minestrone zakápnutá kapkou olivového oleje.
Polévka z kachních drobů s dvěma hrstmi těstovin.
Knedlíčky z játrové paštiky zavaříme.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Cuketová polévka se sýrem taveným.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou a pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Dršťková polévka z kotrče se špetkou zázvoru.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme v polévce.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné
Ochutnejte recept drštková polévka s hlívou a feferonkou.