Recepty > polévky > dršťková polévka z hřibů
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg hub nejlépe hřibovitých, 6 dkg másla nebo sádla, 6 dkg hladké mouky, 2 dkg cibule, 2 stroučky česneku, sůl, mletou papriku, mletý pepř, 1 a 3/4 litru vývaru z kostky, majoránku a petrželku
Recept na přípravu:
Připravíme se jíšku s cibulkou, přidáme do ní utřený česnek se solí, papriku pepř a za stálého míchání přiléváme studený vývar z kostky a asi 12-15 minut vaříme. Poté vložíme očištěné na drobné plátky pokrájené hlavičky hřibu dutonohého, přidáme majoránku a dochutíme solí. Vaříme asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme zelenými bylinkami.
Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulový bešamel s mlékem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dršťková polévka z hub
Dršťková polévka z hřibů přináší na české talíře svoji chuť.