Recepty > polévky > dršťková polévka z kalamarů
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g kalamarů, 2 mrkve, petržel, 2-3 středně velké cibule, 1 litr hovězího vývaru, sůl, pepř, majoránka, muškátový oříšek, sladká paprika, 3 lžíce mouky, máslo
Recept na přípravu:
Kalamary namočíme do slané vody a pak nakrájíme na tenké nudličky. Ty potom ještě v další osolené vodě 15 minut povaříme. Do vývaru přidáme nakrájenou zeleninu (jen petržel si tam nastrouháme), necháme si trochu nakrájené cibule. Kalamáry necháme okapat, přidáme do vývaru, okořeníme pepřem, majoránkou, muškátovým oříškem a solí a 45 minut povaříme. Poté přidáme zásmažku z másla, zbylé cibule a mouky a vše ještě chvíli povaříme.
Další recepty:
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z kalamarů má své kouzlo.