Recepty > polévky > dršťková polévka z masáků
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 masáků, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/2 masoxu, česnek, paprika, pepř, sůl, hladká mouka, majoránka
Recept na přípravu:
Masáky sloupneme, nakrájíme, v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku, růžovky, orestujeme, zalijeme teplou vodou, přidáme masox a povaříme. Před koncem zahustíme tmavší jiškou, dochutíme solí, pepřem, přidáme majoránku a ještě povaříme.
Další recepty:
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Rýžová kaše s meruňkami z kompotu.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je chutný pokrm.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Dršťková polévka z kotrče
Dršťková polévka z masáků přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.