Recepty

Recepty > polévky > dršťková polévka z předvařených drštěk

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g předvařených drštěk, 1 větší cibule, 4 stonky celerové natě, 3 stroužky česneku, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 cm zázvoru, hladká mouka, sladká paprika, pálivá paprika, kmín, sůl, pepř, majoránka, sádlo nebo olej

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Předvařené dršťky propláchneme a necháme okapat. V hrnci na přípravu polévky si na rozehřátém tuku osmahneme cibulku, když začne žloutnout, přidáme kmín a předvařené dršťky a za občasného promíchávání smažíme vše tak dlouho, dokud se nám to nezačne chytat. Pak vše poprášíme dvěma až třemi lžícemi mouky, promícháme, odstavíme z ohně, vmícháme polévkovou lžíci sladké papriky a kávovou lžičku pálivé a všechno za stálého míchání zalijeme dvěma litry vařící vody. Vrátíme na sporák, přidáme dva prolisované stroužky česneku, přidáme nové koření, bobkové listy, deset kuliček pepře, nasekaný zázvor, osolíme a dáme pomalu vařit. Po 30-45 minutách přidáme omytý celer a po deseti minutách výsledek ochutnáme, případně dochutíme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Ještě několik minut povaříme a můžeme podávat.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Jemná bramborová polévka ke které přilijeme mléko se žloutkem.
Kulajda s koprem a houbami chutná s pečivem.
Dršťková polévka z kuřecích žaludků do které vmícháme utřený česnek.
Pravý ukrajinský boršč ozdobíme nasekanou petrželkou.
Bramborová česnečka se střídkou chleba.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Polévka cibulačka se sýrem a petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bílá polévka s vajíčkem dochucená octem.
Boršč bez zelí necháme krátce projít varem a dochutíme.
Dršťková polévka z hub

Recepty
Motto

Dršťková polévka z předvařených drštěk přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.