Recepty

Recepty > polévky > dršťková polévka z předvařených drštěk s celerovými natěmi

Dršťková polévka z předvařených drštěk s celerovými natěmi

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g předvařených drštěk, 1 větší cibule, 4 stonky celerové natě (pokud není, můžeme dát jeden řapíkatý), 3 stroužky česneku, 6 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1/2 cm zázvoru, hladká mouka, sladká paprika, pálivá paprika, kmín, sůl, pepř, majoránka, sádlo nebo olej

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Předvařené dršťky propláchneme a pokrájíme. Dáme si vařit samostatně vodu a v hrnci na přípravu polévky si na vybraném tuku osmahneme cibulku, když začne žloutnout, přidáme kmín a předvařené dršťky a za občasného promíchávání (pozor, nevábně voní) smažíme vše tak dlouho, dokud se nám to nezačne chytat. Pak vše poprášíme dvěma až třemi lžícemi mouky, pořádně promícháme, odstavíme z ohně, vmícháme polévkovou lžíci sladké papriky a kávovou lžičku pálivé a všechno za stálého míchání zalijeme necelými dvěma litry připravené vařící vody. Vrátíme na sporák, vymačkáme lisem dva stroužky česneku (nebo dáme utřený se solí), přidáme nové koření, bobkové listy, deset kuliček pepře, nasekaný zázvor, osolíme a dáme pomalu vařit. Po zhruba půl až tři čtvrtě hodině (kdyby se nám dršťková polévka moc redukovala, tak ji přiklopíme – úbytek tekutiny by měl být max 1/4) přihodíme omytý celer a po deseti minutách výsledek ochutnáme, případně dochutíme pepřem, česnekem a solí a pak ještě nasypeme pořádnou porci majoránky. Vaříme již jen pár minut a můžeme podávat.

Další recepty:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Slepičí vývar pomalu vaříme do změknutí nudlí.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Dršťková polévka z předvařených drštěk

Recepty
Motto

Dršťková polévka z předvařených drštěk s celerovými natěmi má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.