Recepty > polévky > dršťková z ovesných vloček
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek ovesných vloček, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 lžíce papriky, 1 lžíce majoránky, 2 litry hovězího bujónu, pažitka, olej, sůl
Recept na přípravu:
Vločky na chvíli namočíme do studené vody, scedíme a necháme okapat. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme vločky, které také necháme trošku opražit, přidáme papriku, dolijeme vývarem a vaříme. Když jsou vločky uvařené, přidáme ještě nastrouhanou mrkev, majoránku, utřený česnek, osolíme a nakonec posypeme nasekanou pažitkou.
Další recepty:
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Cibulový bešamel s mlékem.
Palačinky z ovesných vloček smažíme na oleji.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dršťková polévka z ovesných vloček
Dršťková z ovesných vloček přináší na české talíře svoji chuť.