Recepty > polévky > dršťkovka z hlívy ústřičné
Suroviny potřebné pro přípravu:
500g hlívy ústřičné, 50g sádla, česnek, mletý pepř, 30g mouky, majoránka, paprika, sůl, 15g tuku, 2 cibule
Recept na přípravu:
Na rozpáleném sádle poduste cibuli, přidejte hlívu nakrájenou na nudličky. Dejte do hrnce s vařící vodou, přidejte česnek utřený se solí, okořeňte pepřem a zahustěte jíškou připravenou ze zbytku sádla a mouky. Hotovou polévku okořeňte majoránkou a paprikou zpěněnou na tuku. Podle potřeby přisolte.
Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Čokoládová zvířátka posypeme ořechy.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Hrachovka
Dršťkovka z hlívy ústřičné má své kouzlo.