Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játra dušená na cibulce

Drůbeží játra dušená na cibulce

Potřebné suroviny:

3 lžíce tuku, 2 větší cibule, 400 g drůbežích jater, pepř, 2 hřebíčky, 1 plná lžíce hladké mouky, 20 g slaniny, sůl

Postup přípravy:

Na rozehřátém tuku necháme zpěnit oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli. Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibuli. Opepříme a společně opékáme. Podlijeme vodou, přidáme ještě hřebíčky a dusíme pod pokličkou doměkka. Měkká játra osolíme, odsuneme ke straně nádoby nebo vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháváme, aby šťáva měla tmavší barvu, a pak teprve studenou vodou nebo vývarem zalijeme a dobře provařujeme. Jestliže jsme předtím játra vyňali, tak je dáme do šťávy zpátky prohřát. Nakonec přidáme nakrájenou a rozškvařenou slaninu, osolíme a podáváme s rýží nebo s brambory.

Další jídla:
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená na cibulce přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.