Recepty > kuře > drůbeží játra dušená na cibulce s ředkvičkou
Potřebné suroviny:
50 g sádla, 1 větší cibule, 2 svazky ředkviček, 400 g drůbežích jater, 1 lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy:
Na rozpáleném sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na ni omytá a na menší kostky nakrájená játra a opečeme je. Hned je také doplníme očištěnou a nastrouhanou ředkvičkou. Podlijeme a dusíme společně téměř doměkka. Pak játra zaprášíme hladkou moukou, ve šťávě ji osmažíme, zalijeme vodou, dobře povaříme. Nakonec podle chuti osolíme, rozdělíme na talíře, doplníme přílohou a povrch masa ještě posypeme čerstvou, nastrouhanou nebo na plátky nakrájenou ředkvičkou.
Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená na cibulce s ředkvičkou přináší na talíř svoji chuť.