Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játra dušená na jablkách s bílým vínem a křenem

Drůbeží játra dušená na jablkách s bílým vínem a křenem

Potřebné suroviny:

50 g másla, 1 cibule, 400 g drůbežích jater, 4 jablka, 2 dl bílého vína, sůl, křen

Postup přípravy:

Na rozpáleném másle zpěníme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a hned ji doplníme omytými a na nudličky nakrájenými játry. Opečeme je a podlijeme jen nepatrně vodou. Pak přidáme oloupaná jablka nakrájená na čtvrtky, bez jádřinců. Zalijeme je vínem a dusíme i s játry doměkka. Játra pak dosolíme, rozdělíme na talíře a podáváme posypaná očištěným, nastrouhaným křenem.

Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená na jablkách s bílým vínem a křenem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.