Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játra dušená na slanině s cibulí a klobásou

Drůbeží játra dušená na slanině s cibulí a klobásou

Potřebné suroviny:

50 g slaniny, 2 větší cibule, sladká paprika, 400 g drůbežích jater, 100 g dunajské nebo čabajské klobásy, 20 g hladké mouky, sůl

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme ji a necháme na ní zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, doplníme omytými a na menší kousky nakrájenými játry. Játra opečeme, pak je doplníme paprikou a podlijeme je. Teprve potom přidáme i tence nakrájenou klobásu a dusíme téměř doměkka. Játra zaprášíme hladkou moukou, necháme ji za stálého míchání ve šťávě osmažit, pak vše zalijeme vodou a dobře provaříme. Nakonec podle chuti dosolíme a podáváme s brambory.

Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená na slanině s cibulí a klobásou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.