Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játra dušená na žampionech se šlehačkou

Drůbeží játra dušená na žampionech se šlehačkou

Potřebné suroviny:

50 g Hery, 1 větší cibule, 400 g drůbežích jater, kmín, 200 g žampionů, sůl, 1/8 litru smetany ke šlehání

Postup přípravy:

Na rozpáleném tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, hned na ni přidáme omytá a na nudličky nakrájená játra a opečeme je. Posypeme je drceným kmínem, podlijeme a dusíme. Mezitím připravíme žampiony. Očistíme je a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme je k játrům a dodusíme doměkka. Měkká játra osolíme, smetanu ušleháme a zamícháme k játrům.

Další jídla:
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená na žampionech se šlehačkou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.