Recepty > kuře > drůbeží játra dušená po vinařsku
Potřebné suroviny:
60 g slaniny, 400 g drůbežích jater, pepř, 1 cibule, 1 jablko, 1 dl červeného vína, 4 kuličky nového koření, 1 hřebíček, sůl, 20 g másla
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme, doplníme omytými, osušenými, na malé kousky nakrájenými játry. Opepříme je, doplníme nadrobno nakrájenou cibulí i oloupanými jablky bez jádřinců, nakrájenými na plátky, a společně vše opékáme. Opečená játra podlijeme, doplníme novým kořením i hřebíčkem, vínem a vydusíme do tuku, pak teprve podlijeme malým množstvím vody a dusíme doměkka. Nakonec ještě šťávu osolíme a zlepšíme kouskem másla. Podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená po vinařsku přináší na talíř svoji chuť.