Recepty > kuře > drůbeží játra dušená po znojemsku, zahuštěná chlebem
Potřebné suroviny:
50 g sádla, 1 větší cibule, 400 g drůbežích jater, 200 g sladkokyselých okurek, 2 krajíčky chleba bez kůrek, sůl, pepř
Postup přípravy:
Na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Opečeme na ní omytá nadrobno nakrájená játra, pak je podlijeme, přidáme k nim na menší kousky rozlámaný chléb, opepříme je a dusíme doměkka. Měkká játra doplníme na kostičky nakrájenými okurkami, necháme je ve šťávě s rozdušeným chlebem prohřát a podle chuti vše dokořeníme solí. Ihned podáváme ještě teplá. Jako příloha se hodí rýže.
Další jídla:
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená po znojemsku, zahuštěná chlebem přináší na talíř svoji chuť.