Recepty > kuře > drůbeží játra dušená s česnekem
Potřebné suroviny:
60 g slaniny, 6 stroužků česneku, 1 větší cibule, 400 g drůbežích jater, pepř, 1 plná lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy:
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme. Vložíme na ni oloupaný a na tenké plátky nakrájený česnek a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Společně osmažíme. Pak na tento základ přidáme omytá, osušená a na malé kousky nakrájená játra, jen krátce opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkká, osolená játra z nádoby vyjmeme, šťávu zasypeme moukou, dobře vymícháme, aby se mouka dobře osmažila, pak teprve zalijeme vodou a dobře provaříme. Nakonec dáme do šťávy játra prohřát a podle chuti dosolíme.
Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená s česnekem přináší na talíř svoji chuť.