Recepty > kuře > drůbeží játra dušená v jarní úpravě
Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 1 větší cibule, 400 g drůbežích jater, sůl, výhonky z cibule, petrželka, pažitka, lístky z mladých kopřiv a libeček, 4 lžíce neslazené šlehačky
Postup přípravy:
V rozehřátém oleji necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a doplníme ji omytými a osušenými, na plátky nakrájenými játry. Opečeme je, pak je podlijeme a dusíme. Mezitím nadrobno nakrájíme výše uvedené zelené bylinky a polovinu jich přidáme k dušení. Játra osolíme, teprve když jsou měkká, zamícháme dobře ušlehanou smetanu a přidáme zbývající čerstvé natě. Podle chuti dokořeníme. Podáváme s brambory.
Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Recept játra na cibulce
Recept na přípravu jídla drůbeží játra dušená v jarní úpravě přináší na talíř svoji chuť.