Recepty

Recepty > kuře > drůbeží játra na cibulce s kari kořením a strouhankou

Drůbeží játra na cibulce s kari kořením a strouhankou

Potřebné suroviny:

60 g slaniny, 1 větší cibule, 400 g drůbežích jater, 1/2 lžičky kari koření, 20 g másla, 4 lžíce strouhanky, sůl

Postup přípravy:

Slaninu nadrobno nakrájíme a na pánvi rozškvaříme. Přidáme na ni oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a jen ji necháme na slanině zpěnit. Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky (nudličky) a promícháme je s kořením kari. Vložíme je k cibuli a opékáme. Opečená játra osolíme. Zvlášť na másle osmažíme strouhankou, když je téměř dozlatova osmažená, tak ji zamícháme k upravovaným játrům a společně promícháme. Podle chuti můžeme přisolit. Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Další jídla:
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játra s jablky podáváme s rýží.
Kuřecí játra na slanině restujeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s chlebem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept játra na cibulce

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla drůbeží játra na cibulce s kari kořením a strouhankou přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.