Recepty > kuře > drůbeží játra na cibulce s mlékem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
3 cibule, 2 lžíce sádla, 500 g drůbežích játer, sůl, solamyl nebo mouka, mletý pepř, 20 dkg slaniny, mléko
Postup přípravy:
Drůbeží játra očistíme, propláchneme, osušíme, pokrájíme na větší kousky, zalijeme trochou mléka a promícháme. Na rozpálenou pánev přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a restujeme ji, dokud se nezačně mírně škvařit. Poté přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, kterou restujeme, dokud nezesklovatí, přidáme sádlo a játra, která necháme zatáhnout a opepříme jej. Restujeme doměkka. Hotová játra osolíme a vyjmeme. Do výpeku přidáme trochu mouky nebo solamylu a provaříme.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Další jídla:
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Nádivka do kuřete z housek.
Játrová omáčka s rýží zalitá mlékem.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Drůbeží játra na cibulce podáváme s brambory.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Kuřecí játra na slanině orestujeme.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Játra na cibulce podáváme s rýží.
Zapékané brambory s kuřetem
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm drůbeží játra na cibulce s mlékem.