Recepty > játra > drůbeží játra s rýží
Potřebné ingredience:
500g drůbežích (krůtích nebo kuřecích) jater, 1 velká cibule, 30g slaniny, 2 lžíce gulášového koření, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička mleté sladké papriky, hladká mouka, sůl, trocha oleje
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme nakrájená játra, orestujeme, až se játra zatáhnou (zšednou), přidáme koření, promícháme a podlijeme vodou tak, aby se játra dusila. Po chvilce jsou játra měkká, přidáme vroucí vodu, ve studené vodě rozmícháme hladkou mouku a zahustíme omáčku. Ještě chvilku povaříme, dochutíme podle individuální chuti a odstavíme.
Drůbeží játra s rýží podáváme s rýží.
Recepty na další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmezánem.
Kuřecí játra na červeném víně přelijeme trochou vody a podusíme.
Drůbeží játra Stroganov posypeme nakrájeným koprem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí játra na slanině pokud je potřeba dosolíme.
Drůbeží játrová paštika kterou vložíme do nádobek.
Pečené jitrnice osmažíme dozlatova ze všech stran.
Kuřecí nudličky s rýží osmažíme na oleji.
Kuře na paprice se smetanou podáváme s knedlíky nebo s těstovinami.
Polévka ze zvěřiny do níž zamícháme strouhaný uzený sýr.
Drožďová zavářka do polévky má konzistenci středně hustého těstíčka.
Kuřecí játra na cibulce s rýží
Drůbeží játra s rýží přichází na talíře českých jedlíků.